Hrvatska JOSIPOVIĆ O DOGOVORU HDZ-A I SDP-A

'Ustavne promjene su kompromisne'

Predsjednik Rapublike Ivo Josipović još je jednom izrazio zadovoljstvo kompromisom kojeg su o ustavnim promjenama postigle dvije najveće parlamentarne stranke, HDZ i SDP, a na nezadovoljstvo nekih hrvatskih stranaka u BiH kazao je kako je "uvijek ima onih koji su više zadovoljni i onih koji su manje zadovoljni

"To je kompromis. Danas sam negdje pročitao da je to rješenje za idućih 10 ili 20 godina. Nakon toga ćemo možda naći neki novi kompromis", rekao je Josipović u Tuheljskim toplicama, tijekom službenog posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji.

Predsjednik je tako komentirao jučer postignuti dogovor HDZ-a i SDP-a po kojem će se u inozemstvu glasovati isključivo u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, a da će tzv. dijaspora u Saboru imati zajamčena tri zastupnika.

"To je kompromis i sigurno je da u takvom kompromisu ima onih koji su više ili manje zadovoljni", kazao je Josipović, naglasivši da biračima svakako treba tehnički omogućiti glasovanje, a tehničkim pitanjem smatra i najavu da će se u predstavništvima u BiH glasovati više dana.

"Problem je bio u načinu glasovanja koji nije ulijevalo povjerenje. Ovo je povratak glasovanja pod okrilje države, tamo gdje ga država može kontrolirati", rekao je predsjednik Republike.

"Pričekajmo pa ćemo vidjeti kako će to izgledati u praksi. Ovako izgleda razumno", zaključio je.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još