PRETUMBACIJE U OSIJEKU

Anto Đapić se vratio u gradonačelničku fotelju

23.01.2009 u 10:45

Bionic
Reading

Za novoga osječkog gradonačelnika na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća (GV) izabran je većinom glasova predsjednik HSP-a i dosadašnji predsjednik GV-a Anto Đapić

Đapićev izbor podržalo je 14 vijećnika koalicije HSP-HDZ te vijećnica HSU-a, budući da će, prema najavama, ta stranka zadržati svoje mjesto i u novome Gradskom poglavarstvu. Protiv njegova izbora glasovalo je pet vijećnika SDP-a, HNS-a i HDSSB-a.

U nastupnom govoru Đapić je rekao da će nastojati raditi kao i u prvome gradonačelničkom mandatu 2005. i stvarati ozračje tolerancije u gradu, a u suradnji s jakim i stabilnim koalicijskim partnerom nastaviti i završiti neke započete projekte.

Vijeće je prihvatilo ostavku dosadašnjeg gradonačelnika Gordana Matkovića (HSP) i razriješilo ga dužnosti, a Đapić je zahvalio Matkoviću na kvalitetnom radu te najavio da će Matković u novome Poglavarstvu, unatoč najavama da će aktivirati mandat u Gradskom vijeću, obnašati dužnost dogradonačelnika kako bi završio započete projekte.

Za novoga predsjednika Gradskoga vijeća većinom glasova izabran je vijećnik HDZ-a Dragan Kovačević, a sjednica se nastavlja izborom novih članova Gradskoga poglavarstva te čelnika Gradskoga vijeća.

U novome Gradskom poglavarstvu od devet članova, po četiri će imati HSP i HDZ, a jednoga HSU.