Hrvatska PREMIJERKA U ŠIBENIKU

'Ništa se ne može riješiti na ulici'

Premijerka Jadranka Kosor, otvarajući danas u Šibeniku 14. nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, pozvala je sindikate, čije su središnjice jučer objavile izlazak iz Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV), da se vrate u to vijeće da bi zajedno s Vladom i Hrvatskom udrugom poslodavaca doprinijele gospodarskom oporavku Hrvatske

'Kad se govori o gospodarskom oporavku Republike Hrvatske, ništa se neće i ne može riješiti na ulici. Sve se može i hoće riješiti zajedničkim razgovorom te potporom programu gospodarskog oporavka i provedbom svih mjera tog programa', istaknula je premijerka Kosor.

Kazala je da Vlada ima dobrih prijedloga za unapređenje socijalnog dijaloga sa sindikatima.

U izjavi novinarima premijerka Kosor je, ponavljajući poziv sindikalnim središnjicama da se vrate u GSV, istaknula da su ona i Vlada spremni na dijalog sa sindikatima i za sklapanje sporazuma o socijalnom partnerstvu u vrijeme gospodarske krize koji je ponuđen prije gotovo dvije godine, ali ga, kako je rekla, sindikati tada nisu prihvatili.

'Nije kasno ni sada potpisati sporazum te pozivam sindikate da daju svoje prijedloge što bi oni htjeli unijeti u taj sporazum, dakle koje mjere predlažu', kazala je Kosor.

Na upit može li Vlada 'malo popustiti' u dijelu koji se odnosi na kolektivne ugovore, premijerka je naglasila da je važno promišljati da svim korisnicima državnog proračuna plaće stižu na vrijeme te da umirovljenici na vrijeme prime mirovine.

Istaknula je da Vlada smatra da je to cilj koji treba braniti da se 'ne bi došlo u poziciju da nema za plaće, jer onda neće biti ni za koga'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još