KOJI JE INSTRUMENT JOSIPOVIĆ?

'Za Hebranga sam truba Louisa Armstronga'

21.05.2010 u 07:36

Bionic
Reading

'Gospodin Hebrang očito nema pametnijeg posla nego smišljati dosjetke, ali ako već želi, onda mu mogu samo poručiti: ako sam truba, onda sam truba Louisa Armstronga', odgovorio je predsjednik Josipović na Hebrangovu opasku da je mislio kako je Josipović klavir, a zapravo je truba, piše Večernji list

Tako se nastavilo glazbeno prepucavanje, koje prema svemu sudeći prilično zabavlja obje strane. Prvo je predsjednik istup HDZ-ovih čelnika nazvao istupom triju tenora. HDZ-ovi su se 'preslušali' i zaključili da su baritoni, a predsjednik je povećanje broja onih koji su se pridružili baritonima nazvao malim zborom koji pokazuje političku nervozu jer nema rješenja za probleme. I napokon su danas umjesto sablji ukrštene trube, pri čemu je prilično jasno da Hebrang nije mislio baš na najbolju trubu svih vremena.

Na Andreisovu najavu tužbe Josipović kaže da su mu se 'javili deseci odvjetnika koji su ga spremni braniti bude li bilo suda'. Na Budišinu ocjenu da je svojim istupom u Sarajevu napravio kolosalnu štetu Hrvatskoj, odvraća da je napravio kolosalnu korist.

HDZ-u uzvraća da se čudi kako to da oni njegovu kritiku njihove politike smatraju neustavnom, ali svoju kritiku njega ne vide takvom.