Hrvatska SDP PROTIV MILINOVIĆA

'Pravi kauboj zna kada odjahati u suton'

Nakon što je u javnost iznio statistike i pokazatelje (ne)uspješnosti Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, ministar zdravstva Darko Milinović našao se na udaru udruga, ali i SDP-a

'Ministar Milinović je nakon stupanja na dužnost izjavio da je kao dijete želio biti kauboj. Doista i pokazuje da se koji put ponaša na kaubojski način. Mi mu poručujemo da i pravi kauboj zna kada odjahati u suton', poručila je ministru zdravstva SDP-ovka Milanka Opačić, prozvavši ga pritom da  obmanjuje javnost o uspješnosti Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji te svoje loše poteze brani lažima i neistinama.

Podsjetila je pritom Opačić da je prošli vikend na Plitvicama održan stručni skup na kojem su predstavljene ministrove brojke. 'Na Plitvicama su stručnjaci rekli da smo do donošenja novog zakona imali 752 trudnoće, a da nakon donošenja restriktivnog zakona imamo 659 trudnoća. Dakle, razlika je vrlo jasna. Milinović je imao tri prezentacije – jednu Hini, a treća je predstavljena novinarima u Ministarstvu gdje su zapravo svi brojevi izokrenuti tako da bi se dobila percepcija da imamo više rođene djece', rekla je Opačić.

No takvo ponašanje, tvrde u SDP-u, nije čudno za Milinovića koji samo provodi svoju 'hoću-neću' zdravstvenu reformu. Podsjetio je pritom SDP-ovac Mirando Mrsić na mijenjanje ministrovih odluka i o zatvaranju rodilišta, zabrani pušenja, zabrani rada liječnika u privatnoj praksi itd.

'Ministar definitivno pokušava obmanuti javnost da nešto radi na reformi, a reforme definitivno nema. Očekujemo da napokon kaže da reforme nema', zaključio je Mrsić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još