NAKON ZATOČENIŠTVA NA PSIHIJATRIJI

Ana Dragičević konačno u školi

23.01.2009 u 08:41

Bionic
Reading

Ana Dragičević, djevojka koja tuži svoje roditelje jer su je pet godina držali u psihijatrijskoj ustanovi zbog homoseksualizma, krenula je u školu

'Krećem u školu za odrasle jer mi je u ovom trenutku životna želja postati frizerka. Znam da mi neće biti lako sjesti u klupu u 21. godini, nakon što pet godina gotovo nisam uzela knjigu u ruku. No sada to želim, za to imam mogućnosti i pokušat ću iskoristiti priliku koja mi se pruža. Nažalost, nisam imala normalno djetinjstvo jer sam ga provela u krajnje neprimjerenoj sredini i ono se više ne može vratiti. Isto kao što mi nije omogućeno normalno djetinjstvo, zbog nekih osoba nije mi bilo omogućeno ni normalno školovanje, ali tu nepravdu koju su mi nanijeli sada imam priliku sama popraviti. Ne mogu se školovati za ono što sam željela jer za to jednostavno nemam više uvjeta, no zato se barem mogu školovati za frizerku, i to ću učiniti', ispričala je za Novi list, dok je ulazila u Narodno učilište u Rijeci, bivša pacijentica Psihijatrijske bolnice Lopača Ana Dragičević.

Ana Dragičević je u PB-u Lopača, s manjim prekidima, provela punih pet godina. Prema njezinu svjedočenju, jedan od glavnih razloga zbog kojeg su je smjestili u Lopaču je homoseksualno opredjeljenje s kojim se njezina obitelj nije mogla pomiriti. Njen je slučaj otkrio Novi list.