Hrvatska PRITISAK NA PRISAVLJE

HDZ nezadovoljan izvještajem HTV-a

  • Autor: tportal.hr
  • 19.5.2010 21:16:40
  • 19.5.2010 21:13:40

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) u večerašnjem je priopćenju najoštrije prosvjedovala zbog načina izvješćivanja HTV-a sA sjednice Hrvatskog sabora i aktualnog prijepodneva, ocjenivši kako je 'riječ o čistoj manipulaciji i zlouporabi medijskog prostora'

"HDZ najoštrije prosvjeduje zbog načina izvješćivanja (HTV-a) s današnje sjednice Hrvatskog sabora i aktualnog prijepodneva.

Tijekom aktualnog prijepodneva predsjednici i članovima Vlade RH postavljeno je 40 pitanja, od kojih su u središnjem Dnevniku HTV-a prenesena isključivo pitanja zastupnika SDP-a, a pri čemu je bilo manipuliranja jer umjesto pitanja zastupnika u izvještaju sa zasjedanja mogli su se čuti uglavnom njihovi komentari, a ne i odgovori članova Vlade RH.

Zbog takvog selektivnog pristupa u izvješćivanju držimo kako je riječ o čistoj manipulaciji i zlouporabi medijskog prostora", stoji u priopćenju HDZ-a, naslovljenom na v.d. ravnatelja HRT-a Josipa Popovca i v.d. urednika Informativnog programa HTV-a Renata Kunića.

"U cilju istinitog i objektivnog izvješćivanja na javnoj televiziji pozivamo Vas da u skladu sa Zakonom i obavljate svoju javnu funkciju. Sukladno Zakonu o medijima molim Vas da objavite ovo reagiranje", navodi u priopćenju glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još