Hrvatska PROJEKT CVJETNI PROLAZ

USKOK traži krim istragu zbog Cvjetnog trga

Državno odvjetništvo je zbog rušenja starih objekata na Cvjetnom trgu i gradnje novih od Ministarstva kulture dodatno zatražilo provođenje cjelovitog inspekcijskog nadzora, a USKOK je na temelju kaznene prijave udruga Zelene akcije i Prava na grad zatražio od policije da provede kriminalističku istragu radi utvrđivanja moguće kaznene odgovornosti pri izdavanju dokumentacije za izgradnju objekta na Cvjetnom trgu

DORH je danas na internetskim stranicama izvijestio kako u vezi s rušenjem starih objekata na Cvjetnom trgu i gradnjom novih prikuplja dokumentaciju od grada Zagreba, Gradskog zavoda za zaštitu spomenika i prirode, Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te od Gradskog poglavarstva, udruge Zelene akcije i mjerodavnih ministarstava.

DORH navodi da su ministarstva kulture te zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva provela inspekcijski nadzor, ali je od Ministarstva kulture radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica dodatno zatražio provođenje cjelovitog inspekcijskog nadzora u vezi sa Zakonom o zaštiti kulturnih dobara i da u tom smislu dopuni svoje izvješće.

USKOK je pak u povodu kaznene prijave zaprimljene 7. travnja 2010. od udruga Zelene akcije i Prava na grad zatražio od Ravnateljstva policije - Uprave kriminalističke policije provođenje kriminalističke istrage radi utvrđivanja moguće kaznene odgovornosti pri izdavanju potrebne dokumentacije za izgradnju objekta na Cvjetnom trgu.

DORH navodi da će nakon zaprimanja zatraženog izvješća, zapisnika o pregledima te mišljenja i izvješća policije biti donesena odluka o daljnjem postupanju u tom predmetu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još