POLICIJSKA ALJKAVOST

U grobnici Burićevih leži Slavka Zuban

19.05.2010 u 18:22

Bionic
Reading

Nakon što je slučajno otkriveno da je 39-godišnja Tea Burić koju se mjesec dana smatralo umrlom ipak živa, policija je danas provjerom otisaka prsta izuzetog s leša pronađenog u splitskoj luci polovicom travnja konačno otkrila - u grobu u Drveniku pod imenom Tee Burić leži 44-godišnja Slavka Zuban iz Neorića

Ovakav nezapamćen slučaj fatalne zamjene identiteta dviju ženskih, nimalo i ni po čemu sličnih osoba zasigurno se ne bi dogodio da splitska policija nije počinila niz velikih propusta iako je četvoro članova obitelji Burić u lešu pronađene osobe “vidjeli” Teu.

Iako se policija pouzdala u njihovu riječ nije trebalo. Glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Neven Cambi kazao je za Jutarnji list da prema uobičajenoj proceduri, nakon identifikacije leša od strane obitelji i zapisnika koji tom prilikom oni potpisuju, izuzimaju se otisci prsta i uspoređuju s bazom podataka kako bi se identitet potvrdio.

'U situacijama kada su na lešu već počele postmortalne promjene nužno je provesti i DNK analizu. Sudac uskače onda kada na tijelu postoje tragovi nasilja ili elementi kaznenog djela, što ovde nije bio slučaj', pojasnio je Cambi, dodajući da će sud narediti ekshumaciju i izvući tijelo iz groba.