PEKAR DOBROČINITELJ

Kažnjen sa 30 tisuća kuna jer je dijelio kruh

22.01.2009 u 22:56

Bionic
Reading

Azgan Qenaj, vlasnik pekarnice Romaja u Zagrebu, zbog svog je dobrog djela nagrađen kaznom. Državi je platio 30 tisuća kuna jer je kruh dijelio siromasima

Po Zakonu o trgovini, pekar Qenaj kruh prodaje nedjeljom do 14 sati, a sva peciva i ostale proizvode koji mu ostanu nakon radnog vremena podijeli susjedima, beskućnicima i siromašnim sugrađanima.

Oko 15 sati u njegovu su pekaru ušli inspektori.

'Inspektorica je iz novčanika izvadila 200 kuna i zatražila kruh. Kruh smo joj dali, ali nismo uzeli novac. Rečeno joj je da više ne naplaćujemo, a ona se nakon toga predstavila i ispisala kaznu. Gomila računa stajala je sa strane, prodavačice nije bilo, ali ona je uzela račun koji je bio na podu i rekla da ima dokaz. No, na računu ne piše u koliko je sati izdan', rekao je Azgan Qenaj za Večernji list.

Kaže da poštuje zakon o zabrani rada nedjeljom, prema kojem pekarnice smiju raditi do 14 sati, no pita se tjera li ga taj isti zakon da kruh baca u smeće.

Kaznu je platio. Inspektori mu zakonom ne mogu zapečatiti pekarnicu jer to nije jedina djelatnost koju je registrirao na toj adresi, ali mu tako svaki tjedan mogu naplaćivati kaznu na kaznu, od 10.000 kuna naviše.