NORIJADA U ZAGREBU

Gimnazijalci brinu, frizerke već imaju posao

18.05.2010 u 16:30

Bionic
Reading

Zvižducima, slavljeničkom povorkom i povicima 'gotovo je gotovo' maturanti su proslavili norijadu i završetak srednje škole

Ovogodišnja, zasad nešto mirnija norijada u Zagrebu prolazi bez većih izgreda. Većinu građana koji su se zatekli na trgu zaobišlo je, već tradicionalno, posipanje brašnom kojega je ove godine bilo u znatno manjoj mjeri.

Okupljanje je počelo na Trgu bana Jelačića nešto prije podneva, a povorka se zatim uputila prema Bundeku, gdje se slavlje nastavilo uz glazbu i promotivne cijene pića.

Iako s obzirom na aktualnu ekonomsku situaciju malo koji roditelj gaji prevelik optimizam, maturanti na budućnost ne gledaju pretjerano crno.

'Iskreno, malo me strah, ali mislim da Hrvatska ima dosta potencijala, posebno za turizam', rekla je maturantica Hotelijersko-turističke škole Laura Stefanija Sanchez Sergijenko na pitanje plaši li se budućnosti. Dodala je i da planira upisati izvanredan studij Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te uz njega povremeno raditi.

Učenik XV. gimnazije, MIOC-a, Krešimir Gabrić na pitanje boji li se nastavka školovanja i stanja u državi, šaljivo je odgovorio da nimalo ne strahuje.

'Kakvo stanje? Mislite ova propast? Čini mi se ok', rekao nam je Krešimir, koji planira upisati Medicinski fakultet, a ukoliko se stvari ne promijene nabolje, bez mnogo razmišljanja napustit će državu.

Istog je stava i Jan Maroević, maturant zagrebačke 8. gimnazije, koji također planira upisati Medicinski fakultet, a u potrazi za perspektivnijom budućnosti bio bi spreman napustiti Hrvatsku.

Petri Horvat iz Ekonomske škole trenutno je najveća noćna mora upisati Ekonomski fakultet, za koji se priprema već nekoliko mjeseci, no boji se da to neće uspjeti zbog prevelike navale te rodbinskih i inih veza.

Učenice frizerske škole u Zagrebu nešto su optimističnije te su otkrile da već prvog dana završenog školovanja imaju neke ponude i vjeruju da neće biti preteško naći posao.

Slavlje na zagrebačkom jezeru Bundek nastavit će se dugo u noć, a bivše srednjoškolce među ostalim će zabavljat Vatra, Strings, Vatrene ulice i DJ Keops.