Hrvatska NASLJEDNIK DARKA TIPURIĆA

Tonći Lazibat je novi dekan Ekonomskog fakulteta

  • Autor: Ante Srzić
  • 18.5.2010 17:51:10
  • 18.5.2010 15:42:11

Novi dekan zagrebačkog Ekonomskog fakulteta je Tonći Lazibat, prodekan Katedre za trgovinu, koji će na mjestu dekana naslijediti kontroverznog Darka Tipurića, inače prvog dekana u povijesti Sveučilišta u Zagrebu kojega je rektor smijenio s te funkcije

No čini se da na Ekonomskom fakultetu neće biti dosadno ni s profesorom Lazibatom, jer se on nakon izbora za dekana odbio obratiti novinarima.

Lazibat
je u drugom krugu pobijedio profesoricu Vesnu Vašiček s dva glasa više no što je nužno potrebno. Krajnji rezultat bio je 82 glasa za Lazibata naprama 60, a u prvom krugu izbora eliminirana je profesorica Mirjana Pejić Bach.

Privremena dekanica Melita Kovačević, koja je tu funkciju obavljala od Tipurićeve smjene, rekla je da se primopredaja dužnosti očekuje 1. lipnja, a dotada treba završiti sve započete poslove.

Tako će pod predsjedanjem profesorice Kovačević biti održana još jedna sjednica Fakultetskog vijeća, na kojoj će jedna od tema biti i sama primopredaja. Ona s Fakulteta odlazi zadovoljna i kaže da ga je 'upoznala mnogo bolje no što ga je prije znala, ali da je osim lijepih stvari otkrila i mnogo problema' te smatra 'da će njezin nasljednik imati mnogo posla'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još