Hrvatska ŠEKS ODGOVARA JOSIPOVIĆU

'Neka se predsjednik drži svojih ovlasti'

Nakon što je predsjednik Ivo Josipović danas poručio kako su svojim istupom HDZ-ovci Vladimir Šeks, Andrija Hebrang i Branko Bačić izazvali reakciju Hrvatske odvjetničke komore protiv odvjetnika Ante Nobila, u kontranapad krenuo je i sam Vladimir Šeks

'Predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću savjetujem da se drži Ustava i svojih ustavnih ovlasti, koje bi trebao znati. Ja sam kao zastupnik u Saboru i član zakonodavnog tijela dužan i ovlašten govoriti i iznositi svoja mišljenja i u tome me nikakvim istupom izvan okvira parlamentarne demokracije, a takav je istup Josipovića, neće spriječiti da iznosim svoja mišljenja i ocjene o bilo čemu', jasan je bio Šeks na pitanje novinara kako komentira Jospovićeve ocjene.

Šeks
je poručio kako nije isprovocirao nikoga, nego je iznio samo svoje mišljenje o odvjetničkoj etici odvjetnika Ante Nobila. 'Ja sam iznio svoje mišljenje o pritiscima koji se rade na pravosuđe, na sudstvo, na USKOK, na Vladu i na vladajuću stranku. I toga neka se predsjednik Republike Hrvatske Josipović izvoli držati i shvatiti da je on predsjednik republike u sustavu parlamentarne demokracije', zaključio je Šeks.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još