Hrvatska DUBROVAČKI LOGORAŠI:

'Zgroženi smo malim kaznama'

Samo nekoliko sati nakon što je Viši sud u Podgorici za ratni zločin u logoru Morinj šestoricu bivših pripadnika JNA osudio na 16,5 godina zatvora, stigle su i prve reakcije bivših logoraša

'Deprimirani smo. Ovakvim kaznama Crna Gora je pokazala da je spremna nagrađivati ratni zločin', komentar je Zdenka Bulića, predsjednika dubrovačke županijske podružnice Hrvatskog društva logoraša srpskih i crnogorskih koncentracijskih logora, na nepravomoćnu presudu šestorici bivših pripadnika aktivnog i rezervnog sastava JNA za ratni zločin u logoru Morinj.

'Uložit ćemo žalbu Državnom odvjetništvu Crne Gore', kaže Bulić te dodaje: 'Veoma je tužno da se mi moramo uplitati u taj proces, no Crna Gora očito nije u stanju kazniti ratni zločin, pa ćemo inzistirati da se uloži žalba te ćemo kao žrtve tražiti veće kazne.'

Za strahote koje je proživio u Morinju, Rikard Kužnin kaže da su kazne smiješne. 'Bolno se sjećam svega, oduzeli su nam mladost, a kažnjeni su ko da su prošli kroz crveno na semaforu', kaže ogorčeni Kužnin.

Bulić je također podsjetio da su od početka inzistirali da se broj osumnijičenih proširi na 15-ak osoba. No, 'ovoj nazovi pravdi privedena su tek njih šestorica', ističe Bulić te dodaje da će od pravosudnih institucija tražiti raspisivanje tjeralice za Ivom Menzalnom kojem se sudilo u odsutnosti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još