POVOD NACIONALOVI TEKSTOVI?

Mekkijevo osiguranje napalo fotografa

14.05.2010 u 18:03

Bionic
Reading

U popodnevnim satima ispred paviljona na Zagrebačkom velesajmu u kojem je Mekki Torabi održavao seanse Nacionalovog fotografa Krasnodara Peršuna napalo je iscjeliteljevo osiguranje, na čelu s pokroviteljem i organizatorom dolaska Mekkija Torrabija Asadom Sabom Ajelom

Iako je Nacionalov fotograf događanja ispred paviljona snimao s javne površine, uskoro su mu, kako kaže, prišla četiri zaštitara i okružila njegov automobil, a sam Torabijev pomoćnik Asad Sabo Ajel postao je agresivan nakon što mu je fotograf odbio dati osobne dokumente.

'S obzirom da nema nikakvo pravo tražiti me bilo kakve dokumente, oglušio sam se na njegov zahtjev. Nakon toga su mi zaprijetili da moram izbrisati sve slike iz fotoaparata, ističući da će zaplijeniti fotoaparat', rekao je Nacionalov fotograf, na kojeg su Mekijevi zaštitari, zajedno s pomoćnikom, u tom trenutku i fizički nasrnuli.

'Jedan mi je strgnuo naočale s glave, dok je drugi krenuo ulaziti u automobil', prepričao je fotograf.

Tek nakon što je počeo vikati i prijetiti da će pozvati policiju, Mekkijevo osiguranje se udaljilo.

Iako nisu poznati razlozi ovakvog napada na fotografa Nacionala, u pozadini je vjerojatno pisanje tog tjednika koji se više puta kritički osvrnuo na djelovanje Mekkija Torabija.