Hrvatska HSP RAZORIO KOALICIJU

Osječki dogradonačelnik Vrdoljak dao ostavku

  • Autor: Hina
  • 22.1.2009 14:05:59
  • 22.1.2009 14:05:54

Osječki dogradonačelnik Ivan Vrdoljak (HNS) izvijestio je da je dao neopozivu ostavku jer ne želi čekati da ga na sutrašnjoj sjednici Gradskoga vijeća razriješi nova osječka vladajuća koalicija HSP-HDZ, koja je nedavno zatražila razrješenje Poglavarstva u cjelini

Na konferenciji za novinare Vrdoljak je rekao da ostavku daje bez kajanja te je izrazio žaljenje što u dosadašnjem Poglavarstvu, koje je sastavila bivša koalicija HSP-SDP-HNS-HSU, nije uspio ostvariti sve predviđene projekte. Ocijenio je kako 'ovo i nije bio trenutak za neke velike promjene jer one dolaze na izborima i mogu ih donijeti samo građani, a ne političari'.

Istaknuo je kako se dogodilo ono čega se i pribojavao, to jest da se Poglavarstvo 'nije uspjelo izdići iznad sitnih, dnevnopolitičkih interesa i osobnih interesa političara'.

Vrdoljak je ustvrdio kako su u Poglavarstvu 'od prvih koraka pa sve do kraja često bili sputavani i onemogućavani u radu i realizaciji svojih zamisli', dodajući da je predsjednik Gradskog vijeća i HSP-a Anto Đapić 'dao sve od sebe da im zakomplicira način rada i funkcioniranja'.

Novome Poglavarstvu, koje bi sutra trebali sastaviti HDZ, HSP i HSU poželio je 'puno uspjeha u radu i manje podmetanja'.

Budući da će dosadašnji HNS-ov koalicijski partner HSU sudjelovati i u novoj gradskoj vlasti, na novinarski upit znači li to prekid suradnje s HSU-om Vrdoljak je odgovorio kako HSU ima drukčije motive za realizaciju svojih projekata jer predstavlja specifičnu društvenu skupinu, ali to ne znači prekid suradnje.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još