TRAMPA U GRAMATU

Dobili stare paštete umjesto plaće

13.05.2010 u 22:29

Bionic
Reading

Kriza je zakucala i na vrata Gramata. Naime, radnici su dio posljednje plaće dobili u paštetama kojima je istekao rok trajanja

Iako su već naviknuli da dio plaće dobivaju u bonovima koje mogu potrošiti samo u Gramatu, ovaj potez direktora Josipa Golubara dodatno ih je razljutila.

Jedan radnik posvjedočio je kako je 30. travnja dobio 45 pašteta kojima je istekao rok trajanja te je većinu podijelio susjedima koji imaju pse. Gramat je podijelio ukupno 171 paket pašteta, a mesni namaz dobili su i članovi uprave, i to 37 paketa, piše vecernji.hr.

'U vezi sa situacijom u kojoj se Gramat našao, a vezano za višak komada koji se nikako drukčije nije mogao riješiti, donesena je odluka o podjeli pašteta (45 komada) svakom zaposleniku. Iznos od 50 kuna za iznos pašteta bit će knjižen s bona. Uprava apelira na razumijevanje zaposlenika i na njihovu pomoć tvrtki na ovaj način s obzirom na cjelokupnu situaciju oko nas', piše u e-mailu koji je uprava poslala svakom zaposleniku Gramata.

'Možda će nam sljedeću plaću isplatiti u čavlima. Znam da je tvrtka u problemima, ali se pitam gdje gazde samo nalaze inspiraciju za ovakve poteze. Možda zatražim povišicu plaće u paštetama', kaže radnik.