OBERSNEL GLUMAC

Riječki gradonačelnik kao lik iz bajke

12.05.2010 u 14:08

Bionic
Reading

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel nastupit će u bajci za djecu i odrasle 'Somewhere city' Talijanske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca

Junaci bajke 'Somewhere city', koji su proizašli iz mašte Gorana Lelasa, stanovnici su grada koji leti svijetom donoseći svima poruku mira i potrebe očuvanja okoliša.


'Likovi putuju od mjesta do mjesta, od ulice do ulice, i poručuju da budemo kreativni i konstruktivni te da ne gubimo vrijeme na nevažne stvari', poručuje Lelas, briljantni hrvatski dizajner i kazališni kostimograf, čiji su poznati likovi 'Somewhere cityja' prošle godine izlagani u njujorškoj MoMa-i, ali bez riječkog gradonačelnika.

Ženski dio tima, ravnateljica Talijanske drame Laura Marchig i redateljica Paola Galassi, naglašavaju da svakako treba pogledati predstavu jer će likovi u bajci probuditi dijete u nama.

Uz Obersnela, u predstavi sudjeluju Giorgio Amodeo, Elena Brumini, Rosanna Bubola, Alida Delcaro, Vladimir Ježić, Marko Kalc, Bruno Nacinovich, Elvia Nacinovich, Giuseppe Nicodemo, Toni Plešić, Sabina Salamon i Lucio Slama. Glumice poručuju da likovi u predstavi nisu heroji nego šašavi i luckasti te da svojom vjerom uspijevaju promijeniti svijet.

Autorsku ekipu, uz redateljicu Paolu Galassi koja potpisuje i izbor glazbe zajedno s Massimom Pagnonijem, čine scenografi Marcello Jazzetti i Goran Lelas, koji je ujedno i kostimograf, dok Marcello Jazzetti potpisuje i oblikovanje svjetla. Videoprojekcije je osmislila Manuela Paladin Šabanović, a pjesmu za kraj napisao je Rocco Tanica. Koreografkinja je Elena Brumini.

Hoće li i Obersnel letjeti s porukom mira ili će pak baš on probuditi dijete u nama, možemo provjeriti večeras, 12. svibnja, u 19.30 sati u HNK Ivana pl. Zajca.