MILINOVIĆ I DALJE TVRDI

'HDZ nije razgovarao o isključenju Polančeca'

11.05.2010 u 16:05

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović nije danas želio komentirati podizanje optužnice protiv bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca jer bi to, kaže, predstavljalo pritisak na pravosuđe, ali je rekao da u HDZ-u nisu razgovarali o mogućem Polančecovu isključenju iz stranke

Zamoljen prilikom posjeta Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica za komentar zahtjeva Polančecova branitelja da o sumnjivoj trgovini strujom svjedoče i članovi užeg kabineta Vlade, Milinović je odgovorio da 2007. nije bio član Vlade, ali da svaki ministar odgovara za odluke donesene u svom resoru.

'Ja sam ministar zdravstva i socijalne skrbi i odgovaram za svoj resor. Dakle, članove Vlade i užeg kabineta mogu uvjeriti da je reforma zdravstva dobra za Hrvatsku jer najviše znam o zdravstvenom sustavu i kao ministar zdravstva odgovaram za tu odluku. Ali kad biste me pitali nešto o naftnom, plinskom biznisu, o preprodaji struje, ja o tome vrlo malo znam. Najviše o tome zna resorni ministar i oni koji su provodili procese', izjavio je Milinović.

Protiv Damira Polančeca USKOK vodi nekoliko istraga, a jučer je podigao i prvu optužnicu koja bivšeg potpredsjednika Vlade tereti za 230 tisuća kuna 'teške' nezakonitosti u gradnji rasvjete na igralištu nogometnog kluba Osvit u njegovu rodnom mjestu Đelekovcu kod Koprivnice.