Hrvatska MOGUĆA SVJEDOKINJA KOSOR:

'Ne mislim komentirati izjave odvjetnika'

Premijerka Jadranka Kosor nije večeras htjela komentirati izjave Ante Nobila, odvjetnika bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, vezano uz nove sumnje o navodnoj zlouporabi na štetu HEP-a, te njegove izjave da će članove užeg kabineta Vlade zvati kao svjedoke u tom slučaju.

'Izjave bilo kojeg odvjetnika ne mislim komentirati', rekla je Kosor u Banskim dvorima.

Naglasila je da će Vlada i dalje stvarati čvrst okvir za neometan rad svih tijela, pogotovu USKOK-a, DORH-a te policije, koji, ističe, imaju punu Vladinu potporu.

Nakon istrage o zlouporabama s dionicama Podravke, bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec je pod istragom USKOK-a i zbog sumnje da je s bivšim čelnicima HEP-a i šibenskog TLM-a oštetio HEP za oko 600 milijuna kuna. HEP je navodno oštećen jer je šibenskom TLM-u po nerealno niskim cijenama prodavao struju, koju je po višoj cijeni kupovao na međunarodnom tržištu.

Odvjetnik Anto Nobilo izjavio je kako je Damir Polančec, doznavši za posljednje sumnje u vezi s HEP-om kazao da se o svemu što mediji spominju kao razlog istrage, raspravljalo na užem kabinetu Vlade.

"Zbog toga ću iskoristiti ovlasti koje mi pruža novi Zakon o kaznenom postupku i zatražiti svjedočenje svih koji su bili na tim sastancima", kazao je Nobilo.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još