PRONALAZAK POREZNE UPRAVE

Ne zna se odakle Đapiću 700 tisuća kuna

21.01.2009 u 21:51

Bionic
Reading

Provjeravajući imovinu predsjednika HSP-a Ante Đapića, koji je prijavljen osječkoj policiji i Državnom odvjetništvu zbog naglog bogaćenja, te zbog navodnog ugovora s Vladom Zecom, Porezna uprava naišla je na 709.000 kuna razlike između prihoda i rashoda njega i supruge od 1998. do danas

Naime, prema izvješću dostavljenome Državnom odvjetništvu, proizlazi da je Porezna uprava pregledala svu imovinu koju Đapić ima prijavljenu na svoje ime, potom na ime supruge i kćeri, te da za imovinu u vrijednosti 709.000 kuna ne može, barem zasad, utvrditi legalan izvor novca.

Preispitivanje imovine inicirao je Dražen Kleminec, predsjednik Hrvatskih pravaša - Hrvatski pravaški pokret, koji je protiv Đapića podnio kaznenu prijavu. Kleminec tvrdi kako je Đapić još prije četiri godine živio u podstanarskom stanu u Zagrebu, a da je sa završetkom izborne kampanje 2003. godine naglo počeo njegov financijski uspon.

Pobrojao mu je stan na Jarunu od 105 kvadrata, stan u Osijeku od 60 kvadrata, zemljište u Osijeku od 1.200 metara četvornih, vikendicu u Baranji, kuću na Viru, pola kuće u Kaštel Starom, automobile koje voze njegova supruga i kćer, te pozamašnu ušteđevinu.

Svu tu imovinu koja mu se spočitava u kaznenoj prijavi, Đapić je naveo u imovinskoj kartici gdje kao podrijetlo navodi nasljedstvo, kupnju sredstvima od plaće, kredite, te 'neki drugi način', piše Večernji list.