OTAC HULIGANA

Nije ozlijedio policajca, glumi u kazalištu

Bionic
Reading

Otac Nikice Marovića, osumnjičenog za ozljeđivanje policajca Kristijana Troktera na maksimirskom stadionu, brani sina riječima da on nije huligan, da nastupa u predstavama Zagrebačkog kazališta mladih, a završio je i glazbenu školu

Nikičin otac Josip medijima je ispričao da je sinu savjetovao da ne ide na utakmicu Dinama i Hajduka jer je riječ o potencijalnoj opasnosti.

'Nisam mislio da će ovo postati tako ozbiljno. Moje dijete nije huligan! Istina jest da je član navijačke skupine Bad Blue Boys i da često ide na nogometne utakmice, ali on je samo strastveni navijač koji inače izbjegava nerede. Pa on već pet godina glumi u Zagrebačkom kazalištu mladih, završio je glazbenu školu, još mu malo nedostaje da položi i državnu maturu. Zar je to slika nekog huligana?! ' objasnio je Josip Marović u Jutarnjem listu, dok je Nikičin stariji brat Edvard kazao da je siguran da njegov brat nije kriv za ono za što ga sumnjiče.

U razgovoru za Večernji list Josip Marović kazao je da mu je žao što je policajac ostao bez oka, no ne misli da je njegov sin kriv, kao ni da bi se trebao ispričati ozlijeđenome.

Informaciju koja se navodila u medijima, da se mladić ošišao nakon što je policija pustila snimku koja ga identificira, otac je pojasnio kazavši da Nikica uvijek nosi kratku frizuru pa se i u ovom slučaju otišao ošišati.

Podsjetimo, policija je u nedjelju izvijestila da je mladić zadržan u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. U ponedjeljak ujutro istražni sudac odlučivat će o pritvoru koji može trajati do mjesec dana.