PROGLEDAO U OGLASU

HRT otkazao Matiji Lovrecu zbog reklamiranja klinike

09.05.2010 u 18:16

Bionic
Reading

Spiker koji je sedamnaest godina radio na HRT-u dobio je otkaz jer je u novinama objavljen oglas za jednu polikliniku u kojem Matija Lovrec svjedoči o tome kako je riješio problem s vidom

Mislav Stipić, v.d. ravnatelja, Matiji Lovrecu poručio je preko njegove šefice Doris Vučković da pokupi svoje stvari i zauvijek ode, prenosi Jutarnji list. Kao argument, Stipić je naveo oglas objavljen u novinama u kojem je Lovrecovo svjedočanstvo o tome kako je u reklamiranoj poliklinici riješio probleme s vidom. Prema Lovrecovim riječima, Stipić je zaključio da je time Lovrec prekršio odredbe Etičkog kodeksa, no sam spiker tvrdi da nije.

'S HRT-om imam potpisan izvođački ugovor, bez prava na godišnji odmor ili bolovanje. Dakle, niti sam u stalnom radnom odnosu niti imam autorski ugovor. Ugovor poput mog posjeduju svi glazbenici koji povremeno dolaze na Prisavlje izvesti neku svoju numeru, a koliko znam, nitko im ne priječi da u slobodno vrijeme nešto reklamiraju. Uostalom, mjesečno sam snimao i desetak reklama, i to dosad nikom nije bilo sporno', rekao je Lovrec, o kojem će se očitovati Programsko vijeće, Ravnateljstvo HRT-a i Etičko povjerenstvo.

Glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić kazao je da nije riječ o trajnom otkazu suradnje te da je Lovrec upozoren da mora poštivati Kodeks i da nije u redu reklamirati se kao novinar HTV-a.