DVA GRADA PRIJATELJSKA

Bihaćki gradonačelnik želi učiti od Bandića

21.01.2009 u 15:45

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sastao se danas s izaslanstvom grada Bihaća, koje je vodio gradonačelnik Hamdija Lipovača, te su razmijenili iskustva o organizaciji gradske uprave, radu poglavarstva i skupštine te o javno-privatnom partnerstvu.

Kako je nakon sastanka rekao bihaćki gradonačelnik Lipovača, bihaćko izaslanstvo želi 'učiti' o radu Zagrebačkog holdinga, komunalnim poslovima i slično. Podsjetio je na povijesne i zemljopisne veze Bihaća i Zagreba, ističući da je Bihać od Zagreba udaljen samo sat i pol vožnje automobilom, a od Sarajeva četiri i pol sata, te je prirodno upućen na Zagreb.

Mnogi ljudi iz Bihaća rade u Zagrebu ili često dolaze u Zagreb radi posla i kupnje, rekao je, ističući da velike mogućnosti gospodarske suradnje dvaju gradova.

Podsjećajući na prijateljstvo Zagreba i Bihaća i u Domovinskom ratu, zagrebački gradonačelnik Bandić naveo je poznati susret u Domovinskom ratu zapovjednika obrane Bihaća, generala Atifa Dudakovića i generala Marijana Marekovića na Uni 1995. nakon Oluje.

Bandić je rekao da je Zagreb spreman podijeliti svoja iskustva u organizaciji Gradske uprave koja je preuzeo iz Beča. Najavio je da će uskoro posjetiti Bihać te potpisati povelju o prijateljstvu, pri čemu je dodao da je strateški interes Hrvatske suverena i slobodna Bosna i Hercegovina s tri konstitutivna naroda.

Budući da je bihaćki gradonačelnik nedavno ponovno izabran na tu dužnost na izravnim izborima, što Hrvatsku očekuje u svibnju, na sastanku je i o tome bilo riječi.