DOLIJAO SANADEROV PRIJATELJ

Šef Carine Barišić ipak pod istragom

04.05.2010 u 20:18

Bionic
Reading

Nakon što je pukla afera oko Fimi-medije, USKOK je konačno počeo češljati sumnjive poslove koji vode do šefa Carine Mladena Barišića, a prema spekulacijama, i do samog Ive Sanadera

Da je protiv Mladena Barišića otvorena istraga, potvrdio je i njegov odvjetnik Ante Madunić, poručivši da je Barišić dobio USKOK-ov nalog o otvaranju istrage, ali još nije pozvan na ispitivanje. USKOK, kako piše Jutarnji, Barišića tereti za protuzakonito posredovanje.

Što se pak tiče suradnje Barišićeve prijateljice i vlasnice Fimi-medije Nevenke Jurak i USKOK-a, njezin odvjetnik Krešimir Vilajtović samo je kratko rekao da je jedina suradnja koju je njegova klijentica imala s policijom ta da joj je predan svaki dokument koji je tražen.

Podsjetimo, Jurak je, zahvaljujući svojem poznanstvu s Barišićem, s državnim tvrtkama sklapala milijunske poslove oglašavanja, i to uglavnom bez natječaja. Poslovanje Fimi-medije mjesecima su češljali Porezna uprava, policija i USKOK, a pritom im je najinteresantniji bio famozni sastanak u Vladi 4. travnja 2007. Na njemu su bivši premijer Sanader i Mladen Barišić preporučili poslovanje s tvrtkom Nevenke Jurak, što se USKOK nada dokazati knjigama ulazaka i izlazaka u Vladu, izlistima mobilnih operatera te knjigom ulazaka i izlazaka iz Carine.