OPTUŽBE NE STAJU

Nova kaznena prijava protiv Polančeca

04.05.2010 u 16:30

Bionic
Reading

Nakon optužbi za Podravku zbog kojih još uvijek sjedi u pritvoru, pojavila se nova kaznena prijava protiv bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca

USKOK je u priopćenju javnost obavijestio da je protiv Polančeca podignuta još jedna kaznena prijava. Iako se u priopćenju, koje prenosimo u cijelosti, ne spominju imena, evidentno je da se radi o Polančecu.

'Policijski službenici Uprave kriminalističke policije po nalogu USKOK-a dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima (1967. i 1956), zbog postojanja osnova sumnje da je hrvatski državljanin (1967) počinio kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti, a osumnjičeni (1956) počinio kazneno djelo poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti.

Postoje osnove sumnje da osumnjičeni (1967) u svojstvu potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra gospodarstva, rada i poduzetništva na traženje drugoosumnjičenog (1956), odvjetnika iz Vukovara, a u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi za odvjetnika, istom odobrio izradu stručno-pravne studije.

Plaćanje računa za izradu studije odobrio je osumnjičeni (1967), na koji način je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva neosnovano platilo iznos od 500.000 kuna.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja USKOKU je protiv dvojice osumnjičenika podnesena kaznena prijava', stoji u priopćenju.