KOLAR OŠTETIO PRORAČUN?

Uhićen član predsjedništva HSS-a

04.05.2010 u 11:11

Bionic
Reading

Član predsjedništva HSS-a i bivši načelnik općine Molve Ivan Kolar uhićen je jutros u svojoj kući u Molvama kod Đurđevca zbog sumnje da je oštetio proračun za najmanje dva milijuna kuna

Prema informacijama Jutarnjeg lista, Kolar je uhićen zbog malverzacija s građevinskom tvrtkom Jata. Ta je tvrtka gradila društveni dom u Molvama koji je stajao 12 milijuna kuna.

Navodno su otkrivene fakture koje dokazuju da su pojedini radovi dva puta plaćeni. Na dvije fakture s istim datumom i brojem stoje dva različita iznosa, jedan od 400 tisuća kuna, a drugi od 1,4 milijuna kuna. Članovi Općinskog vijeća u Molvama, na čijem je čelu danas HDZ-ovac Stjepan Fosić koji je na lanjskim izborima nakon 12 godina uspio skinuti s trona HSS-ovca Kolara, sumnjaju da su mnogi dokumenti krivotvoreni.

Molve su jedna od najbogatijih općina u Hrvatskoj jer leže na najvećim domaćim plinskim poljima pa od INA-e godišnje dobivaju oko 15 milijuna kuna rente.

Kolar je bio čelnik Hrvatskog seljačkog saveza te je u tri mandata bio zastupnik u Saboru. Iako je u predsjedništvu HSS-a, s predsjednikom stranke Josipom Friščićem nije u dobrim odnosima.