Hrvatska SPLITSKO-DALMATINSKI GSV

HUP-ovci zovu Kosor da 'snimi stanje'

Gospodarsko-socijalno vijeće (GSV) Splitsko-dalmatinske županije zaključilo je danas na poticaj dalmatinskih podružnica Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i Hrvatske udruge sindikata (HUS) da će zatražiti žurnu izmjenu Zakona o prostornom uređenju i građenju čije odredbe onemogućavaju investiranje oko milijardu i pol eura u projekte na području županije

HUP i HUS Splitsko-dalmatinske županije uputili su dopis ministrici graditeljstva Marini Matulović Dropulić kojim se traži da se iz zakonske regulative ukloni niz nepotrebnih i nelogičnih prepreka koje koče realizaciju razvojnih projekata i otvaranje novih radnih mjesta.

Sadašnji Zakon o prostornom uređenju i građenju pokazuje se kao loš i destimulirajući za sve investitore pa ga treba žurno promijeniti, izjavio je novinarima predsjednik HUP-a Dalmacije Hrvoje Marušić.

Regionalni povjerenik HUS-a za Dalmaciju Jozo Marić rekao je da će na jednu od sljedećih sjednica GSV-a biti pozvana premijerka Jadranka Kosor kako bi je mogli konkretno upoznati s gospodarskom situacijom na području Splitsko-dalmatinske županije.

Predsjednik Društva arhitekata u Splitu Jure Jelavić izjavio je da se lošim zakonima i prostornim planiranjem te neučinkovitom birokracijom 'rastjeruje investitore u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji'. Pritom je upozorio da se na dozvole za investicije čeka godinama, a u nekim slučajevima i duže od desetak godina.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još