Hrvatska GRADONAČELNIK PROTIV HULIGANA

Bandićeva čaša puna: Strpajte ih u ćuzu!

  • Autor: V. P. P.
  • 3.5.2010 14:58:09
  • 3.5.2010 14:40:59

'Ovo je kap koja je prelila čašu. Tu treba podvući crtu', odlučno je danas ustvrdio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirajući navijačke nerede tijekom subotnjeg derbija u Maksimiru

Pozvao je nadležna ministarstva i Vladu da 'učine sve da se huligani zakonski gone' te da se njihovi ispadi tretiraju kao kazneno djelo ne kao prekršaj. 'Treba ih odvesti u ćuzu, a ne da prenoće u Heinzlovoj i odu kući', kazao je Bandić. On je danas posjetio teško ozlijeđenog policajca Kristijana Troktera. 'Rekao mi je: Fala Bogu, imam još jedno oko', ispričao je novinarima Bandić i ustvrdio da 'više vrijedi jedno oko od deset naslova prvaka'.


Bandić je kazao da je nerede gledao iz lože na zapadnoj tribini i da je bio tužan zbog divljanja i uništavanja tuđe imovine. 'Kako graditi novi stadion kad ne znamo sačuvati ono što imamo?' pita se gradonačelnik i dodaje da svaka stolica na maksimirskom stadionu košta između 15 i 20 eura.

Bandić je u rukama imao fotografiju oca koji s desetogodišnjom kćeri u rukama bježi pred neredima na tribini. 'Želim da na stadion dolazimo bez straha i da se ponosimo svojim klubom. Ljudi ne mogu sa svojom djecom otići na utakmicu. Ja sam žalostan i tužan zbog toga', požalio se Bandić.

Ističe da je potrošio 'puno olovke i tinte' pišući isprike gradonačelnicima europskih gradova u kojima su navijači Dinama napravili nerede.

No, unatoč tome, Bandić ne razmišlja o prestanku financiranja i davanja gradskih prostora Udruzi navijača Dinama. 'Ja ih ne mislim izbaciti. Oni koji rade nerede moraju kazneno odgovarati. Mi živimo u demokratskom društvu', smatra Bandić.

Spomenuo je kako su engleski navijači prije 20-ak godina bili najgori u Europi, sve dok Margaret Thatcher nije podvukla crtu. 'Bili su najgori, a kad sada gledate utakmicu u Engleskoj, kao da sjedite u HNK', misli gradonačelnik.

Najavio je da će sutra razgovarati s predstavnicima Policijske uprave zagrebačke, a potom i s ministrima i premijerkom.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još