SINDIKAT POLICIJE

'Huligani razumiju samo jezik sile!'

03.05.2010 u 12:53

Bionic
Reading

Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a ocijenio je da tragedija koja se u subotu dogodila na stadionu u Maksimiru pokazuje da policija mora beskompromisno primijeniti postojeće ovlasti bez straha da će ih se prozivati za brutalnost, a napade na policajce osudio je i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika

'Osobe koje su u subotu činile nerede na stadionu jasno pokazuju koji jezik razumiju, jezik sile i tako im treba uzvratiti', ističe u priopćenju predsjednik MUP-ovog nezavisnog sindikata Zdravko Lončar.

Dodaje kako je očigledno da tolerancija, snošljivost i mir, koje su do sada zagovarali, neće donijeti željene rezultate.'Ovakvo nasilje na stadionima traži adekvatni odgovor. Iako se već najavljuju izmjene postojećih zakona mišljenja smo da su one nužne, ali ne i jedino što treba učiniti', smatraju u sindikatu.

U Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika smatraju da je navijački huliganizam ponovno aktualizirao uvjete rada hrvatskih policajaca, ali i drugih državnih službenika u državi u kojoj je sve lakše podići ruku na njene predstavnike.

'Priliku da obrane svoj ponos i pravo na rad i prava iz rada imat će već ovaj tjedan, kad im Vlada ponudi da se odreknu regresa, božićnice i dara za djecu. Da ih mogu nastaviti ubijati, ranjavati, psovati, vrijeđati i podcjenjivati za manje novaca', ističe glavni tajnik sindikata Siniša Kuhar.