HDZ 20 I IDEMO DALJE

HDZ skriva monografiju s hvalospjevima velikom vođi

02.05.2010 u 12:11

Bionic
Reading

'Nakon Tuđmanove smrti Ivo Sanader točno je znao što hoće. Imao je viziju stranke, od samoga početka bio je autoritet, privlačio je ljude, od neprijatelja stvarao prijatelje, uz moć uvjeravanja kakva se rijetko susreće. Kada danas razmišljam o tim danima, potpuno mi je jasna jedna, osobito važna činjenica - to što je Sanader izabran za drugog predsjednika HDZ-a odredilo je sudbinu stranke, ali i Hrvatske u tim trenucima…', prenosi Večernji list nadahnuti prilog koji je prošle godine u lipnju aktualna premijerka Jadranka Kosor napisala u luksuznoj monografiji 'HDZ 20 i idemo dalje'

Kosorica nije bila jedina koja je pisala hvalospjeve na račun svog tadašnjeg stranačkog šefa. Stranački čelnici gotovo su se natjecali tko će napisati ljepše riječi o velikom vođi.

Da kojim slučajem Sanader nije napustio kormilo HDZ-a svega dva tjedna nakon što je monografija objavljena, članovi HDZ-a danas bi iz Hebrangovog pera čitali kako je Ivo Sanader obnovitelj posrnule stranke te kako sa Sanaderom počinje novo doba HDZ-a i Hrvatske.

Bivši ministar gospodarstva, danas osumnjičeni u slučaju Podravke Damir Polančec uvjeravao bi ih kako je na čelu HDZ-a lider novog doba i jedan od najcjenjenijih državnika moderne Europe, ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković poručio bi da je sa Sanaderom na čelu HDZ dobio povijesnu prigodu ostvariti svoju drugu političku viziju.

Dvjesto sedamnaest stranica na kojima fotografije Sanadera zauzimaju dvije trećine sadržaja, posljednjih su mjeseci brižno skrivane od članstva i javnosti što ne treba čuditi s obzirom na to da monografija svjedoči o gotovo podaničkom mentalitetu najbližih Sanaderovih ljudi koji su mu početkom ove godine okrenuli leđa te ga izbacili iz stranke unatoč statusu 'počasnog predsjednika HDZ-a'.