MESARIĆ NIJE SMIJENJEN

Petrokemija pruža otpor Jadranki Kosor

30.04.2010 u 12:18

Bionic
Reading

NO Petrokemije na jučerašnjoj sjednici nije uopće na dnevni red uvrstio zahtjev za smjenu direktora Borisa Mesarića, a kamoli da su članovi NO-a o tome glasovali, javlja Večernji list. Mesarićevu smjenu zatražila je premijerka Jadranka Kosor jer je isplatio regres radnicima, sukladno kolektivnom ugovoru

Željko Klaus, v. d. šefa NO Petrokemije, rekao je Večernjakovim novinarima da nikako nije riječ o ignoriranju Vladine odluke nego da Hrvatski fond za privatizaciju, koji je Vlada obvezala da preko svojih ljudi u NO-u provede smjenu, još nije poslao službeni zahtjev za sazivanje sjednice NO-a radi Mesarićeva razrješenja.

'Čim taj pismeni zahtjev stigne iz HFP-a, sazvat ćemo sjednicu NO-a i glasovati o predloženoj smjeni. Jučer održana sjednica bila je redovita i ranije najavljena, na njoj su prezentirani podaci o poslovanju Petrokemije u prvom tromjesečju ove godine', tvrdi Klaus, inače sindikalni predstavnik.

U HFP-u Večernjak doznaje kako Vlada dosad Fondu nije dostavila svoj službeni zahtjev za smjenom Mesarića, pa ispada da ni samoj Vladi nije najveći prioritet provesti svoju odluku. Najveći apsurd jest u tome što očito premijerkina riječ izgovorena na sjednici Vlade ne znači više od nekakvih službenih zahtjeva koji od Vlade pa do HFP-a odnosno do Petrokemije putuju danima.

Večernjak se pita nije li ipak sama Vlada usporila zahtjev za Mesarićevom smjenom.