Hrvatska PRVO TROMJESEČJE

Saborski zastupnici putovali za 660.000 kuna

Saborski su zastupnici u prva tri mjeseca ove godine na službena putovanja potrošili 659 tisuća kuna, a u putnim troškovima prednjači SDP-ov potpredsjednik Hrvatskoga sabora Neven Mimica sa 108 tisuća kuna

U tablici koju je novinarima na njihov zahtjev predočio saborski Ured za informiranje stoji da je predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić na službena putovanja ove godine potrošio 48.561 kunu, a ostali potpredsjednici ove godine još nisu putovali u inozemstvo.

Na službena putovanja zastupnika Hrvatski sabor lani je potrošio 1,96 milijuna kuna, a 2008. godine 1,79 milijuna kuna, što znači da je ovaj saziv za putovanja u inozemstvo potrošio 4,4 milijuna kuna.

Iako se o njegovim putovanjima najviše piše, Bebić je tek na osmome mjestu saborskih putnika. U tome od samog početka saziva prednjači Mimica, za čija je putovanja od početka 2008. izdvojeno 395.215 kuna.

Po troškovima ga slijedi HDZ-ova zastupnica Marija Pejčinović Burić, koja je na putovanja potrošila 321.825 kuna.

Saborski potpredsjednici koji se ne ističu troškovima su Željka Antunović (SDP), koja je potrošila 68 tisuća kuna, Josip Friščić (HSS) 16 tisuća, Vladimir Šeks (HDZ) 873 kune, a Ivan Jarnjak (HDZ) ni kune.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još