KOSOR U UREDU ZA JAVNU NABAVU

'Ovdje će nabavljati sve, od spajalica do namještaja'

28.04.2010 u 14:04

Bionic
Reading

'U proračunu je za javne nabave predviđeno oko tri milijarde kuna, a ovim ćemo uredom uštedjeti 340 milijuna kuna', kazala je u srijedu premijerka Jadranka Kosor prilikom posjeta Uredu za javnu nabavu

Iako je Ured za središnju javnu nabavu trebao početi s radom tek 2011, projekt je realiziran godinu dana ranije. Premijerka kaže da su ambicije velike: planira se uštedjeti 340 milijuna kuna na javnoj nabavi, no dodaje da je novoosnovani ured i 'snažno oružje za borbu protiv korupcije'.

Nabava u javnim poduzećima, u kojima je razina korupcije najviša, zasad neće biti pod nadležnosti ovog ureda. Premijerka ne isključuje da bi moglo doći do toga, ali kaže da se najprije čekaju rezultati rada.

'Ovaj će sustav biti primjer i za jedinice lokalne samouprave', nada se premijerka. 'Oni koji ovdje rade nisu novozaposleni, a vjerujem da ćemo u dogovoru s ministarstvima oteti još neke kvalitetne ljude', istaknula je Kosor.

Ured, čija je zadaća nabava svega, od spajalica do namještaja i automobilskih guma, već je na svojim internetskim stranicama objavio prvi natječaj, i to za nabavu goriva.