PRONEVJERIO 15.000 KUNA?

HRT kazneno prijavio Veljka Jančića

27.04.2010 u 21:17

Bionic
Reading

Otpušteni urednik-koordinator emisije na HTV-u 'Hrvatska uživo' Veljko Jančić ipak je pronevjerio više od 920 kuna kroz putne naloge. Dvomjesečna interna revizija i kriminalistička istraga utvrdila je da je Jančić oštetio HRT za 15.000 kuna

Nakon prve interne revizije koja je metodom slučajnog uzorka obuhvatila samo šest putnih naloga, naručena je i druga, usmjerena isključivo na njegove lanjske putne naloge. Ukupno 52 naloga pokazala su da je Jančić samo od 13. siječnja do 11. studenoga 2009. oštetio kuću za više od 15.000 kuna.

'Točno je da je HRT kompletan materijal o slučaju Jančić predao PUZ-u na daljnje postupanje, a upravo smo podnijeli i kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog zloporabe službenog položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave i prijevare', potvrdio nam je v. d. glavnog ravnatelja Josip Popovac. No o konkretnim dokazima odbio je govoriti jer je, kaže on, krim-istraga u tijeku.

'Istodobno, odbacujem insinuacije o bilo kakvom revanšizmu Jančiću kao mojem tzv. protukandidatu budući da je prva prijava protiv Jančića pokrenuta još lani početkom studenoga, kad ja ni izbliza nisam bio ni u kakvim kombinacijama za glavnog ravnatelja, kao uostalom ni gospodin Jančić. A što bi se dogodilo da se utvrdilo da sam ja, za svoga kratkog v. d. mandata, imao sve te spoznaje i dokaze revizija o slučaju Jančić, a da nisam ništa poduzeo? Tada bi vjerojatno i mene optužili da štitim kriminal na HRT-u, za račun svoje kampanje',zaključuje Popovac i dodaje:

'Nije tu riječ uopće ni o kakvom izdvojenom slučaju gospodina Jančića ili producenta Nedeljka Kaveljevića Ždere, koji je također dobio otkaz, ali se o tome, zanimljivo, ne govori i ne piše, već o cijeloj lepezi dobro znanih i neznanih imena koja su također istodobno pod povećalom revizije i krim-obrade, a koja će, nadamo se, uskoro završiti tamo gdje im je i mjesto.'