Hrvatska PREDSJEDNIK JOSIPOVIĆ

'Akcija Bljesak bila je izvrsno pripremljena'

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović je uoči obilježavanja 15. obljetnice vojno-redarstvene operacije 'Bljesak' primio sudionike operacije - dio zapovjednika operacije, ali i vojnike koji su tu operaciju izvodili, kao i članove obitelji poginulih u operaciji 'Bljesak', priopćeno je danas iz predsjednikova Ureda

Taj prijem u Uredu Predsjednika Republike prvi je u nizu susreta koji će biti organizirani uoči važnijih obljetnica Domovinskog rata i na koje će biti pozivani sudionici Domovinskog rata, od najviših zapovjednika do tzv. običnih vojnika, te članova obitelji poginulih i nestalih branitelja, navodi se u priopćenju.

'Iako je ovo jubilarna obljetnica, obilježit ćemo je skromno, ali ponosno, dostojanstveno i svečano kako dolikuje veličini i značaju događaja za našu povijest', istaknuo je predsjednik Josipović na prijemu. Naglasio je kako je 'Bljesak' bila izvrsno pripremljena i provedena vojno-redarstvena operacija kojom su stvoreni uvjeti za oslobađanje svih do tada okupiranih područja.

U ime sudionika operacije 'Bljesak' obratio se umirovljeni brigadir Marko Leko izrazivši zadovoljstvo što se uvodi nova praksa kojom će pripadnici Domovinskog rata obilježavati važne obljetnice i u Uredu Predsjednika RH.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još