Hrvatska 15 GODINA 'BLJESKA'

Josipović najavio niz prijema za ratnike

  • Autor: tportal.hr
  • 26.4.2010 17:35:08
  • 26.4.2010 16:48:18

Uoči obilježavanja 15. obljetnice vojno-redarstvene operacije 'Bljesak', predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je sudionike operacije: dio zapovjednika, ali i vojnike koji su tu operaciju izvodili, kao i članove obitelji poginulih u 'Bljesku'

Ovaj prijem u Uredu predsjednika prvi je u nizu susreta koji će biti organizirani uoči važnijih obljetnica Domovinskog rata, priopćili su s Pantovčaka. Na Josipovićeve prijeme bit će pozivani sudionici Domovinskog rata, od najviših zapovjednika do tzv. običnih vojnika te članova obitelji poginulih i nestalih branitelja.

'Iako je ovo jubilarna obljetnica, obilježit ćemo je skromno, ali ponosno, dostojanstveno i svečano, kako dolikuje veličini i značaju događaja za našu povijest', istaknuo je predsjednik Josipović na prijemu.

Predsjednik je naglasio kako je 'Bljesak' bio izvrsno pripremljena i provedena vojno-redarstvena operacija kojom su stvoreni uvjeti za oslobađanje svih dotad okupiranih područja.

U ime sudionika operacije 'Bljesak' obratio se umirovljeni brigadir Marko Leko izrazivši zadovoljstvo što se uvodi nova praksa kojom će pripadnici Domovinskog rata obilježavati važne obljetnice i u Uredu Predsjednika RH.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još