RAJČICE DO 45 POSTO SKUPLJE

Dramatično poskupljenje hrane u većim trgovinama

26.04.2010 u 11:31

Bionic
Reading

Maloprodajne cijene rajčica, banana i Ledovih smrznutih proizvoda dramatično su porasle u posljednjih tjedan dana, javlja portal Supermarketi, a prenosi Večernji list

Tako su rajčice koje se, primjerice, na tržnici na zagrebačkom Kvatriću mogu kupiti za 10 kuna po kilogramu, u supermarketima poskupjele do 45 posto. U Mercatoru se tako mogu kupiti za 17,90 kuna, a u Konzumu za čak 18,99 kuna.

Slična situacija je s bananama, koje su u velikim trgovinama u posljednjih tjedan dana poskupjele za oko 25 posto. U Konzumu se tako banane prodaju za 8,99 kuna, dok se na tržnici mogu kupiti za dvije do tri kune manje.

I smrznuti proizvodi Leda poput lignjuna, kolutića i krakova, prosječno su poskupjeli za oko 22 posto. U Intersparu im je, piše portal Supermarketi, cijena porasla za nevjerojatnih 11 kuna, odnosno za 73 posto! Poskupio je i žuti luk, i to za 11 posto u prosjeku.

Nije poskupjela samo hrana, pa su tako tablete Calgonit quantum finish za strojno pranje posuđa u Konzumu u posljednja tri tjedna poskupjele nevjerojatnih 20 kuna, na 89,99 kuna.