SLUČAJ POLJOPRERADA

Inspektori natjerali vlasnika da hrani izgladnjele koke

25.04.2010 u 14:04

Bionic
Reading

Veterinarski inspektor Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja obavio je inspekcijski nadzor u Poljopreradi te naredio žurnu dobavu hrane i početak normalnog režima prehrane peradi, izvijestili su danas iz tog ministarstva

Radnici Poljoprerade, koji plaću nisu primili od početka godine, upozorili su javnost kako se na peradarskoj farmi izgladnjele kokoši međusobno kljucaju, jer primaju hranu samo jedanput na tjedan.

'Od petka je, sukladno izvršenom nadzoru, krenuo i normalan režim prehrane peradi kada je vlasnik osigurao 12 tona hrane, koja je dostatna za četiri dana, uključujući i ponedjeljak. Inspektori Ministarstva svakodnevno su u nadzoru u Poljopreradi d.d. te je ponovnim jučerašnjim i jutrošnjim nadzorom utvrđeno bitno bolje stanje peradi', stoji u priopćenju Ministarstva.

U slučaju da vlasnik sutra ne nabavi novu hranu za daljnje hranjenje, Ministarstvo će se tokom sutrašnjeg dana pobrinuti za nove količine hrane kako bi se proizvodnja i prehrana uspješno nastavile.