Hrvatska JOŠ SAMO DA SDP OSVOJI VLAST

'Vratit ćemo porezne olakšice'

Poreznim izmjenama najviše je stradao srednji sloj, pa Zoran Milanović obećava da će SDP kada dođe na vlast vratiti dio olakšica

Više nije jasno tko u Hrvatskoj trenutačno vlada, stručnjaci ili Vlada koja ih je angažirala i koji su doslovce naslagali paket mjera. U predloženom paketu mjera brojne su socijalne disproporcije, neki se porezi, poput onih na kapitalnu dobit, namjerno preskaču i ne žele ih primijeniti. Upravo zato je nesuvislo kada neki ekonomski analitičari govore da porezne olakšice treba ukinuti jer su povrat poreza dobivali bogatiji, kazao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović u Slavonskom Brodu, sudjelujući u radu VII. izborne konvencije SDP-a Brodsko-posavske županije.

'Prava je istina da ukidanjem poreznih olakšica najviše gube sve manjebrojni pripadnici srednjeg sloja, mladi ljudi koji su ulazili u aranžmane sa stambenim kreditima, životnim i zdravstvenim osiguranjima. Sa poreznim izmjenama najviše je stradao srednji sloj, a još kojih tisuću kuna na svom kontu dobit će oni najbogatiji i zato kada dođemo na vlast dio olakšica ćemo sigurno vratiti natrag', nastavio je Milanović, piše Večernji list.

Milanović je dodao da najavom o novom inozemnom zaduživanju RH država zapravo priznaje da je generator nelikvidnosti, a da svako novo zaduživanje zapravo odražava političku logiku funkcioniranja HDZ-a i sadašnje Vlade.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još