'ČOVJEK KOJI TRUJE NAŠU DJECU'

Zagreb oblijepljen plakatima s Pavom Zubakom

17.11.2014 u 11:24

Bionic
Reading

U centru Zagreba osvanuli su plakati sa slikom poduzetnika Pave Zubaka i porukom 'Čovjek koji truje našu djecu – Važno je da se dobro zaradi'

Pavo Zubak vlasnik je Auto Zubak grupe i najveći trgovac automobilima u Hrvatskoj. Zasad nije poznato tko je autor plakata, no s obzirom na sadržaj, Zubaka se najvjerojatnije proziva zbog slučaja iz 2009.

Naime, Zubak je 2002. u Sesvetama izgradio halu koja je trebala služiti kao skladište, no kasnije je prenamijenjena za završnu obradu motornih vozila, tj. Zubakovih autobusa, koji su jučer predstavljeni. U sesvetskoj su hali tako lakirani dijelovi i karoserije autobusa, a građani koji žive u neposrednoj udaljenosti žalili su se na nesnosan smrad i buku. Ispusti lakrinice okrenuti su prema obližnjim obiteljskim kućama, što je protivno urbanističkom planu.

Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja 2009. zatvorilo je halu, no ne zbog pritužbi susjeda, već zbog činjenice da Zubak nije imao dozvole za naknadno dograđivanje hale. Inspekcija je pogon zatvorila, no radnici su već sutradan opet pokrenuli proizvodnju, a Zubak u nabavu dozvola koje nije imao.