SMJENE U MEGA TVRTKI

Bandić u svibnju leti iz Holdinga?

23.04.2010 u 14:25

Bionic
Reading

Na sjednici Skupštine Zagrebačkog holdinga imenovana su dva nova člana Nadzornog odbora, opozvana dosadašnja te imenovan novi Nadzorni odbor

Novi članovi Uprave su Alenka Košiša Čičin-Šain i Damir Novinić, a uz njih dvoje, tu su od prije predsjednik Ivo Čović i članovi Vlasta Pavić i Branimir Delić.

U novi Nadzorni odbor, koji će imati pet članova, imenovani su prof. dr. sc. Ivo Družić, prof. dr. sc. Josip Kregar, dr. sc. Dragan Kovačević te Anđelka Buneta, dipl. oec. Petog člana tek treba imenovati, a on bi trebao biti netko iz predstavnika radnika.

Budući da gradonačelnik Milan Bandić, koji je ujedno i predsjednik skupštine ZGH, i dalje ignorira prošireni sastav trgovačkog društva, u kojem je do prije nekoliko mjeseci bio i majka i otac, sve su glasnije najave da bi ga se uskoro zbog nedolazaka na sjednice uskoro moglo smijeniti i umjesto njega na tu poziciju postaviti dogradonačelnika Ivu Jelušića, jer u skupštini mora biti netko iz izvršne vlasti.

'Bandić je i dalje prvi član Skupštine, ali budući da on javno priča kako za njega ovaj sastav skupštine nije relevantan, konzultirat ćemo se da vidimo što ćemo dalje', kazao je zamjenik predsjednika Skupštine ZGH-a Boris Šprem

Gradonačelnik bi, neslužbeno doznajemo, 'pedalu' mogao dobiti već na idućoj sjednici Skupštine ZGH-a, koja bi se trebala održati sredinom svibnja.

Upitan koja je razlika između kadroviranja koje je u ZGH provodio Bandić i ovoga koje danas radi nova uprava, Šprem je ustvrdio da su se za šefovanja gradonačelnika ljudi slagali po političkoj podobnosti, a danas su u Upravi stručnjaci.

Nakon Skupštine moglo se čuti i da bi projekt jedinstvenih uplatnica za komunalne usluge, koji je započeo prije tri godine i kojim je do sada obuhvaćeno 80 posto Grada, konačno trebao biti završen koncem ove godine kada bi sva kućanstva u Zagrebu trebala dobiti jedan račun za sve usluge.