NEMA PARA - NEMA VOŽNJE

Barikadama blokirao cestu u Splitu

23.04.2010 u 12:23

Bionic
Reading

Dva mjeseca nakon postavljanja betonskih blokova i barikada na Lovrinačkom putu, na Lovrincu u predgrađu Splita, Ante Šušnjar je danas ponovo blokirao navedenu cestu

U veljači je Šušnjar blokirao pristupni put za nekoliko stotina obitelji na predjelu Žnjan i Lovrinac zbog toga što nije postigao dogovor oko otkupa istog s gradskom upravom.

Na Gradskom vijeću je tada obećano da će se u najkraćem roku postići dogovor, što se do danas nije dogodilo. Jedini pristup novim zgradama je improvizirani poljski put koji sada koriste stanari, ali i mehanizacija na obližnjim gradilištima.

Šušnjara smo zatekli na mjestu događaja i poručio je da ovaj put nema ustupaka te da betonske blokove sa svoje parcele neće maknuti dok se na Gradskom vijeću ne postigne dogovor.

'Zna se vrlo dobro i precizno kolika je tržišna cijena za kvadratni metar kuće, stana i građevnog zemljišta. Ako ne postignem korektan dogovor s Gradom koji mi je sada ponudio smiješno malu naknadu koja nije dostatna ni za troškove mog odvjetnika, ići ću na pravnu bitku koja će u konačnici puno više koštati Grad.

Dan nakon sjednice Gradskog vijeća bageri će poravnati ovu cestu i ja ću posaditi rajčicu na svom zemljištu. Uostalom, cijela lovrinačka petlja nema uporabnu dozvolu. Ako krene pravna bitka, tada će se vidjeti tko je što dobio i koliko', zaključio je Šušnjar