'SMEĆE KOJE SE ZOVE SUPER 95'

Netragom nestala snimka koja tereti Hloverku

22.04.2010 u 20:52

Bionic
Reading

Snimka emisije HTV-a 'Otvoreno' iz travnja 2006. u kojoj Hloverka Novak Srzić tadašnjem direktoru Ine Tomislavu Dragičeviću kaže: 'Vi proizvodite ono smeće koje se zove Super 95', netragom je nestala

Naime, Ina je zbog te izjave tužila HRT te tražila 264,7 milijuna kuna. Od tužbe su odustali no kazneni postupak protiv urednice i voditeljice emisije Hloverke Novak Srzić i dalje traje.

Ključni dokaz tužiteljstva upravo je snimka emisije, no ona je jednostavno nestala. CD sa snimkom nestao je iz pisarnice Općinskog suda u Zagrebu ali i iz arhive HTV-a. Snimku se ne može više naći ni na YouTubeu.

'Na snimkama se vidi što govore sudionici emisije među kojima je Slavko Linić, a njegove riječi idu u prilog obrani', kaže Hloverkin odvjetnik Emil Havkić.

Njegova protivnica u postupku, odvjetnica Željka Velić Dvoršćak tvrdi da je snimku predala zajedno sa spisom i neshvatljivo joj je da ključnog dokaza, na kojem se temelji tužba, više nema, piše jutarnji.hr

'Zanimljivo! U našoj zemlji popularne su teorije zavjera, ali nemam veze s nestankom ovog dokaza. Sve što je rečeno u emisiji ide u prilog obrane', kazala je Hloverka Novak Srzić.