FELIĆ ODGOVARA

'Neka Goršić optužbe dokaže na sudu'

22.04.2010 u 19:02

Bionic
Reading

Nakon današnjih optužbi Državnog tajnika u MORH-u Željka Goršića, Enes Felić poslao je odgovor u kojem Goršića poziva da ako ima ikakve dokaze protiv njega da ih dokaže na sudu. Felićev odgovor donosimo u cijelosti

'Temeljem službenog očitovanja odnosa s javnošću MORH-a objavljenog u medijima, a vezano uz slučaj Enesa Felića, u kojem se navode stavke, po kojima se odbacuje mogućnost bilo kakve umiješanosti državnog tajnika Željka Goršića u tijek napredovanja i stjecanje statusa Enesa Felića, unutar MORH-a, navodim sljedeće:

S obzirom na poznavanje prava i obveza državnih službenika i namještenika, kako do sada, tako i nadalje, poštivat ću standard ponašanja i komunikacija s javnošću, pozivajući se na dokazni materijal koji posjedujem o svim navedenim stavkama koji jasno ocrtava stvarno stanje u svezi navedenih optužbi te demantira optužbe koje nikada nisam izrekao, već su medijima insinuirane te se sada koriste kao činjenice.

Stanje šoka i pritiska izazvanog privođenjem i sumnjičenjem za objavu registra, a time i klasifikacijom kaznenog djela odavanja državne i vojne tajne, s kojom nikada nisam imao nikakve veze, te pritiskom medija na objašnjenje situacije u kojoj sam se zatekao, potaknulo je niz okolnosti koje su medijski prenesene i naglašene kao napad.

Nisam osoba koja je sklona konfliktu i napadu, u obrani časti sebe i svoje obitelji reagirao sam onako kako bi reagirao i svaki drugi građanin RH, ali mi nikakav daljnji medijski dijalog, kako s MORH-om tako i s državnim tajnikom Željkom Goršićem ne pada na pamet.

U ovom slučaju optužbi protiv mene, kao i iznošenja stavova od strane MORH-a mogu svjedočiti jedino dokazi, dokumenti koji potvrđuju ili demantiraju navode iznesene u izvješću, a to će po potrebi odlučiti nadležni sud. Sve ostale medijske kalkulacije , prenošenje izjava s jedne i druge strane, ne idu na čast ni mene ni državnom tajniku Goršiću.

Stoga apeliram da se slučaj Enesa Felića razriješi u cijelosti, stavku po stavku, temeljem navoda u očitovanju MORH-a te mi se dozvoli putem dokaznog materijala i eventualnog postupka, iskoristiti svoje građansko pravo dokazivanja istine, kako bi se jednom konačno slučaj zaključio, te mojoj obitelji i meni dozvolio normalan život.

Moja životna priča nikada nije bila upitna, status koji sam stekao omogućen je zakonom, uvid u moj slučaj za svakog je transparentan i biti će mi osobita čast, s obzirom na sve ljude koji su me podržali i pružili potporu, i ovu borbu privesti kraju, časno i istinito, kako to uostalom pravila državne službe i zahtijevaju.'