Hrvatska OBUSTAVA PROMETA ZA KAMIONE I BUSEVE

Poljoprivrednici zapriječili granični prijelaz u Orašju

Zbog prosvjeda poljoprivrednika na graničnom prijelazu u Orašju između BiH i RH u četvrtak ujutru obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, objavila je Asocijacija automoto klubova sa sjedištem u Mostaru

Teretna vozila i autobusi preusmjeruju se na prijelaze u Bosanskom Šamcu i Brčkom, a propuštaju se osobni automobili, navode iz asocijacije.

Stotinjak poljoprivrednika blokiralo je traktorima i poljoprivrednim strojevima prometnicu Orašje - Tuzla kod graničnog prijelaza u Orašju, prosvjedujući jer im nije isplaćena razlika za cijenu pšenice koju je utvrdila vlada Federacije BiH.

Poljoprivrednici optužuju federalnu upravu robnih pričuva, koja je trebala isplatiti razliku od 16 feniga po kilogramu (oko 50 lipa) za pšenicu koju su predali prošle godine.

Poljoprivrednici su najavili da će promet na graničnome prijelazu biti zapriječen dok ne dobiju novac koji im je zajamčila federalna vlada. Procjenjuje se da za 400 poljoprivrednika nije isplaćeno oko 400.000 konvertibilnih maraka (oko 1,5 milijuna kuna).
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još