Hrvatska TAJNA ISTRAŽIVANJA

Bandić ostaje gradonačelnik Zagreba

  • Autor: tportal.hr
  • 20.1.2009 14:30:22
  • 20.1.2009 12:12:16

Na predstojećim lokalnim izborima, koji se trebaju održati 17. svibnja, Milan Bandić će, gotovo je sigurno, osvojiti i četvrti mandat gradonačelnika grada Zagreba, pokazalo je tajno glasovanje agencije Puls

Pitanje je samo hoće li pobijediti već u prvom krugu ili će mu, ako se za kandidaturu odluči Radimir Čačić, za pobjedu trebati i drugi krug lokalnih izbora, koji bi se u tom slučaju održao 31. svibnja.

Navedene informacije temelje se na tajnom istraživanju koje je provela agencija Puls, a čije su rezultate za Nacional potvrdila dvojica visokih dužnosnika HNS-a i SDP-a.

Položaj zagrebačkoga gradonačelnika jedan je od najvažnijih u hrvatskoj politici, s obzirom na to da je riječ o osobi koja odlučuje o približno 15 milijardi kuna, koliko iznosi zbroj godišnjeg proračuna i vrijednost tvrtki u gradskom portfelju, otkriva Nacional.

U financijskom smislu veće ovlasti ima samo premijer Ivo Sanader, i razumljivo je da će uskoro početi iznimno napeta predizborna kampanja. Jer koliko god HDZ i HNS žele preuzeti vlast u Zagrebu, toliko Bandić i SDP namjeravaju sačuvati svoje pozicije.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još