JADRANKA KOSOR ZA GLOBUS

'Zvižduci u Jasenovcu bili su dirigirani'

21.04.2010 u 09:22

Bionic
Reading

Premijerka Kosor u intervju Globusu je rekla da zvižduci u Jasenovcu nisu doprli do nje jer su bili dirigirani, ali je na pitanje tko je to radio odgovorila da je ne zanima. Kaže da bi održala govor čak i da je cijeli bio ometan zvižducima

'Neka taj incident ostane na savjesti onima koji su ga organizirali. Ako se negdje ne bi trebalo politizirati, onda je to mjesto poput Jasenovca', smatra Kosor. Dodaje da su joj se obični ljudi kasnije ispričavali te vjeruje da je neugodno bilo i predsjedniku Josipoviću. 'Što ćete: nekome se ne sviđa Vladina politika, ne sviđa im se što poštujemo Ustav i zakone', zaključila je Kosor.

Osvrnula se i na spekulacije da gubi potporu i u vladajućoj koaliciji rekavši da joj mnogi nisu davali više od 15 dana nakon što je preuzela dužnost premijerke. 'More skepse i omalovažavanja', rekla je. Kaže da su se onda napadi malo primirili pa su sada opet buknuli.

Ona smatra da ni jedan premijer prije nje nije doživio takvo omalovažavanje. Premijerka smatra da se SDP uplašio nje jer je znala riješiti problem sa Slovenijom, ušla u obračun s korupcijom te pokrenula paket gospodarskih reformi najradikalniji od nezavisnosti. 'Puno je i onih koji vide da ću u borbi protiv korupcije ići do kraja, pa me nastoje zaustaviti', zaključila je premijerka Kosor.