1,34 PROMILA

Brat Zorana Milanovića pijan u 'merđi' bježao policiji

Bionic
Reading

Krešimir Milanović (40) iz Zagreba, brat predsjednika SDP-a Zorana Milanovića u subotu navečer priredio je pravi 'show program' patroli prometne policije koja ga je pokušala zaustaviti u splitskoj Ulici 8. mediteranskih igara, odnosno pokraj stadiona na Poljudu, otkriva Slobodna Dalmacija

Mlađeg Milanovića, koji je vozio Mercedes zagrebačkih registracijskih oznaka, policijska je patrola, kako doznaje Slobodna iz splitske policije, pokušala zaustaviti u redovnoj kontroli prometa u subotu oko tri sata ujutro. No on se nije obazirao na znak stop, nego je produžio.

Policajci su krenuli za njim i uspjeli ga naposljetku zaustaviti. Izmjerili su mu 1,34 promila alkohola u krvi te je zbog opasnosti da bi mogao ponoviti djelo, odnosno nastaviti voziti pijan, zadržan u postaji do otrežnjenja.

Policija je protiv njega podnijela četiri prekršajne prijave, i to zato što je vozio neregistrirano vozilo zbog vožnje u pijanom stanju, a nije bio vezan sigurnosnim pojasom te, na posljetku, zato što nije imao valjanu vozačku dozvolu.

Ako na Prekršajnom sudu bude proglašen krivim za sva četiri prekršaja mogao bi platiti maksimalno 7.800 kuna. Krešimir Milanović Slobodnoj je potvrdio da je 'imao problema s policijom', no kaže kako to 'nije bilo ništa spektakularno'.

'Na parkingu oko Poljuda tražio sam mjesto da se parkiram, prošao sam kraj njih, skrenuo sam uza zapadnu tribinu i onda sam se vraćao. Nisam vidio nikakav znak ni pokušaj zaustavljanja od policije', kazao je mlađi Milanović, a na pitanje je li mu zaista u krvi izmjereno 1,34 promila alkohola, priznao je da jest malo popio.

'Da, zadržali su me u policiji, ali vrlo kratko. Istina je, nisam imao važeću dozvolu, jer mi je istekla dva dana prije, no stvarno to nije bilo ništa posebno', prokomentirao je Milanović mlađi, dodavši da je 'u postupanju policije bilo dosta propusta'. No koji su to propusti, nije želio govoriti.