Hrvatska JNA-OVCI MUČILI ZAROBLJENIKE

Završeno suđenje za logor Morinj

Završnim riječima tužitelja i obrane u utorak je na podgoričkom višem sudu zavšilo suđenje šestorici djelatnih i pričuvnih pripadnika bivše JNA, optuženih za ratne zločine protiv civila i ratnih zarobljenika s dubrovačkog područja u logoru Morinju pokraj Kotora

Kako je priopćio sud u Podgorici, presuda će biti donesena 15. svibnja. Crnogorsko državno odvjetništvo u završnoj riječi ostalo je u potpunosti pri optužnici koja tereti bivše pripadnike redovitog i pričuvnog sastava JNA za ratne zločine protiv civila i ratnih zarobljenika u morinjskom logoru pokraj Kotora.

Za ratni zločin u Morinju, od listopada 1991. do sredine kolovoza 1992., optuženi su Mlađan Govedarica, Špiro Lučić, Boro Gligić, Ivo Gojnić, Zlatko Tarle i Ivo Menzalin.

'U cijelosti ostajem pri optužnici, jer smatram da je nesumnjivo utvrđeno da su svi optuženici počinili djela za koja se terete', kazala je u završnim riječima glavne rasprave zamjenica posebnog tužitelja Lidija Vukčević i od suda zatražila da 'ih proglasi krivima i osudi po zakonu'.

Na glavnoj raspravi svi su optuženici nijekali krivnju, a njihovi odvjetnici zatražili su oslobađajuću presudu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još